Amanida de brots i poma caramel·litzada

Amanida de brots  i poma caramel·litzada

Us ve de gust una amanida?

En moltes ocasions pot ser un perfecte entrant o fins i tot un plat únic, sobretot per sopar. En aquest últim cas és important que incorpori algun aliment proteic com és el cas del formatge.

En aquesta amanida tenim el toc dolç de la poma caramel·litzada i el sabor i textura inconfusible del formatge Feta.

Ingredients:

  • Enciam, canonges i ruca
  • Tomàquets cherry
  • Poma caramel·litzada (o poma natural)
  • Daus de formatge tipus Feta (o de rulo de cabra)
  • Oli oliva verge extra, vinagre de poma i sal

Preparació:
Poma caramel·litzada: trossegem una poma i la posem en una paella amb una mica d’oli d’oliva, un pessic de sal i una mica de sucre (unes 3 cullerades de postres per poma). Deixem que es dauri i en el punt final afegim una mica de vinagre de poma. Deixem refredar i reservem (podem guardar-ho uns dies a la nevera per anar complementant plats com l’amanida però també d’altres de carn blanca, és un excel·lent acompanyament!)

Barregem l’enciam i els brots, afegim els tomàquets, amanim amb sal, oli i una mica de vinagre. Després afegim el formatge i finalment els trossets de poma.

Qualitats nutricionals:
És una amanida lleugera, tot i que té el toc dolç de la poma. No té gluten, però sí lactosa. En el cas d’intolerants a la lactosa o al·lèrgics a la proteïna de llet, en lloc de formatge es poden posar daus de pollastre, tofu o ou dur. Així tindrà proteïnes també.

Recordeu que les amanides, com tots els plats, com més colors diferents tinguin millor. Així ens assegurem un bon contingut de vitamines i minerals i en aquest cas també de substàncies antioxidants. Bon profit!

Per Laura Isabel Arranz.
Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants.

0

You may also like...