Corda de saltar amb materials reciclats

Us agrada fer nous objectes amb materials reciclats? A nosaltres també! 🙂 Per això, aquest mes us ensenyem a fer una corda de saltar amb els envasos buits des de desodorants (o amb algun altre recipient semblant).

Corda de saltar


Materials
– 2 o 3 metres de corda
– 2 envasos buits de desodorant
roll-on de plàstic
– Pintura acrílica i pinzell
– Purpurina i retolador permanent
– Punxó i tisores

Pas a Pas
Agafeu els dos envasos de desodorant, desenrosqueu-ne els taps i traieu la part superior (el roll-on). Un cop els tingueu ben nets per dins, decoreu-los per la part de fora com més us agradi.

Podeu pintar-los amb pintura acrílica i un cop secs afegir-hi detalls decoratius com purpurina de colors, o detalls amb retolador. Agafeu un dels taps i amb ajuda d’un punxó feu-hi un forat al centre (ajudeu-vos d’unes tisores per fer el forat tan ample com el gruix de la corda). Passeu-hi un dels extrems de la corda i feu un nus a la punta i tibeu de la corda fins que el nus toqui la base del tap (el nus ha de quedar a la part de dins del tap). Feu el mateix amb l’altre tap. Ja podeu tancar els envasos, i començar a saltar!

 

Una mica d’història

L’origen d’aquest aparell és incert, però algunes teories el situen entre els artesans de la corda de l’antic Egipte, que es divertien saltant per sobre les cordes trenades. Aquesta pràctica va ser imitada pels nens com a diversió i, més tard, els mariners es van encarregar de donar-la a conèixer en els seus viatges.

Saltar a la corda es considera un joc popular, però també un exercici físic amb molts beneficis per la salut i modalitats adaptades a cada practicant d’aquest esport.

0

You may also like...