Decorem una caixeta de fusta amb roses d’Sculpey

Aquest mes treballarem la pasta Sculpey per a realitzar unes vistoses i decoratives roses de Sant Jordi. Veureu que és molt fàcil de fer servir i les seves possibilitats són infinites, esperem que us agradi!

Decorem amb sculpey

Materials
– Pasta Sculpey de colors
– Capsa de fusta (o un altre objecte que vulgueu decorar)
– Pintura
– Pinzell i Vernís
– Cola de contacte

Pas a Pas 
Primer de tot pinteu l’objecte que heu escollit amb el color que més us agradi. Podeu utilitzar aquarel·la, temperes o pintura acrílica, depenent del material. Nosaltres hem utilitzat aquarel·la líquida de color blau per pintar una capsa de fusta.

Mentre la deixeu assecar, agafeu la pasta Sculpey i feu-ne boles de diferents mides i colors. Ajudant-vos d’un “rodillo” (si no en teniu, podeu utilitzar un got), aplaneu les boles fins a fer-ne fines làmines.

Amb uns motlles rodons de diferents mides que podeu comprar a la vostra botiga de manualitats, marqueu cercles sobre les làmines d’Sculpey que heu fet.

Quan els tingueu, podeu començar a modelar les roses. És molt senzill. Comenceu enrotllant sobre si mateix el cercle més petit. Agafeu un altre cercle més gran i emboliqueu-lo al voltant, i així successivament fins a aconseguir la forma de la rosa desitjada.

Podeu fer diferents models de roses, ja veureu que la pasta Sculpey és molt senzilla de modelar.

Quan tingueu totes les flors realitzades, posicioneu-les sobre l’objecte, en aquest cas la capsa, de la forma que més us agradi.

Per acabar la manualitat, heu de demanar l’ajuda a un adult: primer, demaneu-li que posi les flors al forn (uns 15 minuts a 120°).

Quan estiguin fredes, només caldrà que les enganxi a l’objecte amb cola de contacte i donar-li una capa de vernís.


Una mica d’història

La Rosa és la flor preferida per la Humanitat, per molts la més bella.

A més, és la flor més cultivada i treballada que existeix, ja que al llarg de la història ha estat sotmesa a múltiples hibridacions i seleccions, amb l’objectiu de crear noves varietats i formes.

Hi ha catalogades més de 30.000 varietats en el món i es classifiquen en tres grups: espècies silvestres (les que creixen a la natura i de les que deriven totes les altres roses), els rosers antics (varietats anteriors a 1867, molt robustes i resistents) i els rosers moderns (varietats posteriors a 1867, les més populars i amb més varietats).

0

You may also like...