El gamarús

KIDS El gamarús
Hola menuts!

D’entre les rapinyaires nocturnes, hi ha una que és força comú i fàcilment identificable, es tracta del gamarús (Strix aluco).

D’aspecte rabassut, amb un cap rodó i gran, té una silueta inconfusible. Els seus ulls foscos són enormes, per poder veure-hi de nit, i el seu color és grisós amb tons bruns, per poder-se mimetitzar entre les branques dels arbres.

Els agrada viure principalment al bosc, tot i que els podem trobar també als parcs i jardins dels nostres pobles i ciutats. Són aus molt protectores i territorials, que no dubtaran en lluitar amb altres rapinyaires o animals que s’apropin al seu territori.

Són animals molt cridaners i és per això que hi ha cultures que les consideren un animal de mal averany. Ben al contrari, cal destacar la gran feina que realitzen en el control biològic de plagues, ja que s’alimenten principalment de rosegadors, i poden arribar a cruspir-se’n fins a una dotzena al dia. Això fa que siguin uns grans aliats per controlar de manera natural les poblacions de rates i ratolins.

Pareu atenció als sorolls de la nit i de ben segur que sentireu el crit inconfusible del gamarús.

A reveure menuts!
I recordeu sempre les 3xRs: Redueix, Reutilitza i Recicla.

Per 6Q.

0

You may also like...