El Gat salvatge o Gat fer

Per 6Q

Hola menuts!
De ben segur que molts de vosaltres en teniu, o us agraden els gats. Bé, doncs l’antecessor dels nostres gats domèstics, és el Gat salvatge o Gat fer (Felis silvestris).

A primer cop d’ull, és difícil diferenciar els uns dels altres, però sí que són diferents: El gat salvatge és molt més robust que els seus parents domèstics, te un pelatge molt atapeït de color bru grisenc amb franges negres i una cua molt peluda i gruixuda amb anells de color negre, i sempre acabada en una punta arrodonida, també de color negre.

Els gats salvatges són molt esquerps, solitaris i sigil·losos, viuen a les profunditats del bosc allunyat de nuclis urbans, tot i que de vegades s’apropen al capvespre o a a nit a les zones rurals buscant rates i ratolins (el seu aliment preferit). També s’alimenten de granotes, insectes, tota mena de rèptils i petits ocells amb què complementen la seva dieta.

Bé menuts, observar un gat fer al bosc és bastant difícil, però molts dels nostres gats domèstics encara conserven aquests trets característics dels seus antecessors amb els què ens podem fer una idea de com són aquests magnífics, majestuosos i encisadors felins salvatges.

A reveure menuts!
I recordeu sempre les 3xRs: Redueix, Reutilitza i Recicla.

0

You may also like...