L’enganyapastors

KIDS L’enganyapastors
Hola menuts!

A l’estiu, quan cau la nit, es pot escoltar en el més remot i amagat del bosc un so molt peculiar que ens recorda el soroll d’una moto. De fet, és el cant d’una misteriosa au, l’enganyapastors.

L’enganyapastors és un ocell migrador estiuenc, que marxarà cap a l’Àfrica tropical amb les primeres tempestes de la tardor.

La seva silueta és força estilitzada, d’ales llargues i punxegudes, amb una llarga cua, un cap gran i un bec curt però de boca molt ampla per poder atrapar al vol els insectes de què s’alimenta. El que més crida l’atenció d’aquest ocell, és la seva coloració: és el rei del camuflatge. El seu plomatge combina des del gris al marró, passant per tots els tons de bruns, combinant amb taques negres i ocres, i barrats negres.
Aquesta combinació de color fa que, quan són al terra del bosc, restin completament camuflats entre la fullaraca. Hi ha l’antiga creença, d’aquí els seus noms populars, de què aquests ocells s’apropen de nit als ramats per popar la llet del bestiar; és cert que s’acosten de nit a les zones ramaderes, però ho fan per atipar-se amb els insectes que hi abunden.

Bé menuts, pareu atenció als sorolls de la nit, a veure si podeu distingir el particular cant d’aquesta au.

A reveure menuts!
I recordeu sempre les 3xRs: Redueix, Reutilitza i Recicla.

Per 6Q.

0

You may also like...