Estampar amb patates

Voleu estampar una samarreta, un moble, o qualsevol altre objecte?
Aquest mes us ensenyem a fer-ho amb unes patates. Segur que us quedarà ben xulo!!!

Estampació amb patates


Materials
– motlles de formes variades
– patates grans
– ganivet
– pintura acrílica
– suport per estampar (caixa, samarreta…)

Pas a Pas
Agafeu les patates i talleu-les per la meitat. Preneu un dels motlles i claveu-lo al centre d’una mitja patata. Feu el mateix amb els altres motlles (1).

Ara, un adult haurà d’agafar un ganivet i repelar la patata seguint la forma del motlle (2-3).

Retireu el motlle i ja tindreu la forma desitjada (4).

Ara només heu d’agafar el color que més us agradi, mullar la superfície de la patata i estampar allò que vulgueu decorar (5).ALGUNES CURIOSITATS SOBRE LA PATATA

La patata és un tubercle originari dels Andes xilens i peruans. Es va començar a cultivar fa uns 8000 anys a zones muntanyoses on no creixia el blat de moro.

Tot i que els primers espanyols van arribar al continent americà l’any 1492, les patates no van desembarcar a Espanya fins al 1560, i varen ser presentades com a curiositat botànica, essent utilitzades com a planta ornamental fins al S. XVIII, quan el farmacèutic Antoine Parmentier va demostrar la seva utilitat com aliment.

Fins aleshores, eren considerades verinoses i, de fet, és cert que menjar-les crues en quantitats importants pot produir una intoxicació.

Hi ha 3600 tipus de patata diferents i és el vegetal de cultiu més extens (es cultiva a 125 països).

Avui dia, les patates segueixen sent un aliment molt important i polivalent, ja que es cuinen de maneres molt diverses (fregides, al forn, en puré, suflé, bullides), serveixen per elaborar el vodka i inclús es diu que podrien arribar a ser un substitut del petroli.

0

You may also like...