Titelles amb mitjons súper fàcils de fer.

Si no sabeu què fer amb els mitjons que sempre  es queden desparellats, us proposem fer un titella de manera molt senzilla i amb el que podreu passar bones estones creant fantàstiques històries!

Titelles amb mitjons

MATERIALS
– Mitjó
– Feltre vermell
– Cartó o cartolina
– Tisores
– Cola blanca i pinzell
– Ulls decoratius

PAS A PAS
Primer de tot agafeu el mitjó que heu escollit i doblegueu-ne la punta cap endins per fer la forma de la boca (1).

Agafeu un rectangle de cartró i un de feltre vermell de la mateixa mida, i enganxeu-los amb cola blanca (2).

Tot seguit doblegueu el rectangle per la meitat (3) i talleu-ne un semicercle (4 i 5).

Poseu-hi cola blanca per la part de la cartolina i enganxeu-lo a la punta del mitjó que heu preparat inicialment (6 i 7).

Ara només caldrà que enganxeu els ulls (8) a la distància adequada: col·loqueu-vos el titella i feu una petita marca on voleu enganxar els ulls. I ja teniu el vostre titella!!!

Podeu personalitzar-la amb complements com una cinta de color, un mocador, llana pels cabells,…


Titelles

Tots sabem que un titella és una figura o ninot de drap, fusta o qualsevol altre material, que s’utilitza per representar obres de teatre i que parla amb veu cridanera (excepte els personatges malvats, que ho fan amb veu greu). Les seves obres es representen en un teatre de petit tamany que serveix per ambientar l’escena i al mateix temps amagar els titellaires.

Però sabíeu que la paraula titella és onomatopeica? Els lingüistes creuen que representa el so del xiulet que els actors antigament tocaven al mateix temps que movien els ninots.

I sabeu quants tipus de titelles hi ha?
Doncs uns quants, entre d’altres: el titella de guant (clàssic, català o japonès, segons la col·locació dels dits), el titella de peanya (subjecte a un suport de fusta de vegades sobre raïls), el titella de silueta, el titella de fils, el guinyol (que critica personatges polítics i de societat) i les ombres.

I no podem oblidar el titella més famós de la història dels contes: El Pinotxo.

0

You may also like...