Joc de memòria

Aquest mes farem una manualitat senzilla amb què obtindrem un joc divertit i fàcil que, a més, ens ajudarà a millorar la nostra memòria.

Joc de memòria


Materials
– 20 fitxes de 5x5cm
– Cromos (per duplicat)
– Cola blanca
– Vernís
– Pinzell
– Pintura blanca

Pas a Pas
Primer de tot necessiteu les fitxes, que poden ser de cartó gruixut o fusta (aquestes últimes podeu comprar-les ja tallades a la botiga de manualitats o bé fer que us les tallin a mida.

Tingueu en compte que la mida pot variar en funció de la mida dels cromos que hi enganxeu.

Un cop tingueu les bases, pinteu-les de color blanc i deixeu-les assecar bé.

Mentre s’assequen, agafeu la làmina de cromos i separeu-ne els motius que més us agradin fent parelles (2 cromos de cada element).

Quan tingueu les bases ben seques (les heu de pintar per totes dues bandes), enganxeu un cromo a cada fusta amb cola blanca i deixeu-ho assecar.

Tot seguit, només us caldrà envernissar les fitxes i quan estiguin seques ja podreu començar a jugar!!!


Una mica d’història

Al contrari del que es pugui pensar, aquesta i altres joguines simples com els trencaclosques, els jocs d’encaix de figures geomètriques, els jocs de construcció, els instruments musicals i les titelles, són les que millor ajuden al desenvolupament la intel·ligència, faciliten l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura (ja que les mans comencen a portar a terme habilitats), afavoreixen la memòria i incrementen la creativitat.

A la part contraria, trobem les joguines bèl·liques i els videojocs, que hauríem d’evitar sempre que ens sigui possible, per fomentar l’ús d’aquestes joguines i jocs més constructius.

0

You may also like...