La cadernera

KIDS La cadernera
Hola menuts!

Arriba la primavera i els ocells cantaires emplenen boscos i jardins amb els seus melòdics cants. D’entre aquests ocells, n’hi ha un que no passa mai desapercebut, tant pels seus bonics colors com pel seu melodiós cant; es tracta de la cadernera (Carduelis carduelis). El seu nom científic fa referència al seu principal aliment, les llavors dels cards.

La cadernera és un ocell petit, de no més de 12 cm de llargària i uns 15 grams de pes, de vius colors: ales negres amb franges d’un groc intens i pit blanquinós, destaca el vermell del seu cap contrastat amb blanc i negre. La cua, negra, té forma forcada, i el bec és llarg i esmolat per extreure delicadament les llavors dels cards. Completa la dieta amb altres llavors i durant l’època de cria, també amb insectes.

La trobarem als parcs, jardins i conreus. A mitjans de març o principis d’abril, fa un petit niu a la punta més alta dels arbres o camuflat entre les branques més denses. Aquest està fet principalment amb herba i molsa, folrat de pèls i borrissol. Aquí, la femella pon de 4 a 6 petits ous de color blavós que covarà durant 12 dies aproximadament.

Bé menuts, delecteu-vos amb l’extraordinari cant i la bellesa d’aquesta petita au.

A reveure menuts!
I recordeu sempre les 3xRs: Redueix, Reutilitza i Recicla.

Per 6Q.

0

You may also like...