La mostela

KIDS La mostela
Hola menuts!

Per aquestes dates, el bosc es troba immers en la freda letargia hivernal. La majoria d’animalons hivernen o es mouen molt poc durant aquesta època de l’any, tot esperant que arribi la bonança de la primavera. És el millor moment pels carnívors, que aprofiten aquestes condicions per caçar les seves preses.
Un dels carnívors més petits que podem trobar a les nostres contrades, tot i que és força difícil de veure, és la mostela (Mustela nivalis).

Un petit mamífer de la mida d’una rata, entre 15 i 25 centímetres més o menys, de cos allargat, potes curtes i cua llarga.
El seu pelatge és molt curt, de color marró o bru, menys la panxa i el pit que són de color blanc.

La podem trobar principalment als camps de conreu, prats, maresmes i, fins i tot, als jardins i construccions abandonades prop dels pobles i ciutats. Com a bon carnívor, s’alimenta principalment de preses petites, majoritàriament rosegadors, ratolins, rates i talpons, tot i que també menja insectes, amfibis i rèptils.

Actualment, podeu trobar a les botigues de mascotes una cosina germana seva, la fura. Recordeu que aquests animals són carnívors i el seu comportament en captivitat no és ni molt menys el d’un gos o un gat domèstic. Penseu-vos-ho bé abans d’adquirir aquests animals com a mascotes.

Bé menuts, tot i que són força difícils de veure, si passegeu pel camis de la Tordera cap al tard, potser teniu la sort de veure un d’aquests preciosos animalons creuant sobtadament d’una banda a l’altra del camí.

A reveure menuts!
I recordeu sempre les 3xRs: Redueix, Reutilitza i Recicla.

Per 6Q.

0

You may also like...