La Puput

KIDS el Puput
Hola menuts!

L’adaptació és la primera llei de la supervivència, i això és el que fan molts animalons per assegurar l’existència de la seva espècie. Un clar exemple d’adaptació, el trobem en els ocells migradors.

Molts d’ells, a causa del canvi climàtic, ja no realitzen migracions, ja que poden sobreviure tot l’any en el mateix lloc. Un d’aquests ocells és la Puput (Upupa epops), au migradora que ens anunciava amb la seva arribada la proximitat de la primavera.

La puput és un ocell inconfusible: la cua i les ales són llistades de blanc i negre, amb el cos de color bru rosat. Però el que més destaca, és el seu llarg bec i la seva inconfusible cresta erèctil que desplega quan es troba atenta o neguitosa.

S’alimenta de tot tipus d’insectes i larves, tot i que el seu plat preferit són els escarabats i els grills. També és un dels pocs ocells que s’alimenta dels cucs de la processionària del pi, realitzant així una important tasca en el control d’aquesta plaga.

Li agrada fer niu als forats dels arbres, cases velles i esquerdes a les roques. I com a mesura de protecció enfront dels depredadors, no retira els excrements de l’interior, i això fa que en desprengui molt mala olor.

La  trobarem a les vinyes, conreus de fruiters, boscos i, cada cop més habituals, als parcs i jardins. És fàcil de reconèixer el seu repetitiu cant trisil·làbic “up-up-up” durant els mesos de primavera i estiu.

Bé menuts, de ben segur que el pròxim cop que la veieu, l’identificareu de seguida.

A reveure menuts!
I recordeu sempre les 3xRs: Redueix, Reutilitza i Recicla.

Per 6Q.

0

You may also like...