Màscara de Carnaval

Aquest mes us proposem fer una màscara de carnaval, perquè sigueu els més originals de la festa!

Màscara de Carnaval

Materials
– bases de màscares
– goma elàstica
– paper de seda estampat
– cola blanca
– pinzell
– plomes de colors
– agulla

 Pas a Pas
Podeu fer les màscares dibuixant la forma que desitgeu sobre cartolina gruixuda o cartó, o bé comprar-les ja fetes amb la forma que més us agradi.

Per decorar la base de la màscara podeu utilitzar vàries tècniques: pintura, llapis de colors o retoladors… Nosaltres hem optat per forrar-la amb paper de seda estampat.

La tècnica és molt senzilla i els resultats espectaculars: agafeu el paper i trenqueu-lo en trossos més aviat grans, barregeu una mica d’aigua amb cola blanca i unteu-ho amb un pinzell sobre la màscara, poseu-hi un tros de paper i torneu a untar-ho, i així repetidament fins que tota la màscara quedi coberta.

Quan estigui ben seca, feu el forat amb una agulla a cada cantó de la màscara per posar-hi més tard la goma elàstica.

Tot seguit, poseu una tira de cola a la part superior de darrere, com es veu a la foto núm. 4. Aneu enganxant les plomes afegint cola blanca. Us aconsellem reforçar-ho amb trossos del paper de seda.

Quan estigui tot ben sec, poseu-hi la goma elàstica i cap a la rua!

Una mica d’història

La introducció de la màscara, com a element del Carnestoltes, va tenir lloc al segle XIII a Venècia i, posteriorment, es va estendre a altres carnavals d’Europa. Tot i que a Espanya, durant segles, es va prohibir l’ús de la màscara en temps de Carnaval, per relacionar-la amb assumptes sospitosos, a Santa Cruz de Tenerife, el seu ús no va poder ser abolit i a finals del segle XVIII i principis del XIX, les dames pertanyents a la societat selecta, van protagonitzar “les tapades”. Cobrint-se la cara amb una màscara, es barrejaven amb la gent a festes populars i en les hores de passeig en dies de festa.

0

You may also like...