Al Nadal, arbres naturals

kids arbres naturals
Hola menuts!

Arriben les vacances de Nadal, és moment de bons desitjos i il·lusions, de parar el pessebre, d’adornar la llar amb llums i boles de colors,… i com no, de guarnir l’arbre de Nadal. I com sempre, molts de nosaltres dubtem en adquirir un arbre de plàstic o un de natural. Doncs existeixen moltes bones raons per apostar aquest Nadal pels arbres naturals:

En primer lloc, es tracta d’un producte del país, són 100% sostenibles, fàcilment reciclables i beneficien el medi ambient. Els avets i els pins que podem adquirir als vivers i les fires de Nadal són especialment cultivats per aquesta finalitat. Us semblarà anti-ecològic, oi? Doncs no, gens! Aquestes zones de muntanya on es conreen pins i avets subsisteixen gràcies a aquesta activitat sostenible; durant tota la vida de l’arbre, aquest fixarà el CO2 de l’ambient i ho continuarà fent a casa nostra durant tot el Nadal. Un cop a casa, recordeu de no posar-lo a prop de la calefacció i manteniu-lo humit (sense ofegar-lo), d’aquesta manera segur que aguanta viu totes les festes, i potser després es pot recuperar per plantar-lo al jardí.

Un cop passades les festes, aquests arbres són una font important de biomassa compostable o energètica; i, en el pitjor dels casos, si un arbre és llençat a les escombraries, l’impacte ambiental que produeix és mínim si ho comparem amb un de plàstic.

Ja sabeu menuts: Al Nadal, arbres naturals!  

Voldria desitjar-vos des d’aquí menuts, que passeu unes molt bones i ecològiques Fetes de Nadal!

I recordeu les 3xRs: Redueix, Reutilitza i Recicla.

Per 6Q.

0

You may also like...