Spinosaurus, el gegant perdut del cretaci

KIDS-75-QFEM-SPINOSAURUS
Exposició temporal que presenta al Museu Blau de Barcelona el primer dinosaure adaptat per nedar que es coneix i el més gran entre els dinosaures carnívors. La mostra, organitzada per la National Geographic Society amb la col·laboració de la Universitat de Chicago, s’ha complementat amb fòssils de les col·leccions del Museu, que inclouen restes d’aquest singular dinosaure.

L’Spinosaurus, de dimensions colossals —15 metres de llargada i 6,8 tones de pes— que superen les del Tyrannosaurus rex, té unes característiques que el fan únic: el crani semblant al d’un cocodril, una immensa cresta dorsal i potes posteriors curtes per desplaçar-se a l’aigua.

Una rèplica de l’esquelet de mida real ocupa l’espai central de l’exposició i es presenta envoltada de models, fòssils i audiovisuals que recreen la fauna i l’ecosistema del nord d’Àfrica en el període Cretaci, fa 95 milions d’anys, quan la zona era un immens delta fluvial.

També podrem descobrir com les modernes tecnologies aplicades a la paleontologia han fet possible la reconstrucció de l’esquelet, així com la recreació d’un model a escala real que s’ha instal·lat a la plaça del Fòrum, davant de l’entrada del Museu.


12/07/2016 – 03/09/2017

Museu Blau – Plaça Leonardo da Vinci, 4-5 Parc del Fòrum – Barcelona
Dimarts a dissabtes, de 10 a 19h. Diumenges i festius, de 10 a 20h.  Consultar dies festius al web
Preus: 6,5€ normal – 4,50 €reduïda.  Consultar categories al web

Font i més informació: www.museuciencies.cat

0

You may also like...