Tutorial per a fer “engrut de farina” (Cola per al cartó pedra)
Per a realitzar engrut de farina necessiteu la companyia d’un adult, ja que tocarem els fogons de la cuina.
Però, atenció!, el que prepararem no serveix per menjar! Prepararem cola, un material que farem servir en propers tutorials.
Per la Vella Verda
Primer de tot, en una olla, hi aboquem el got de farina. A poc a poc, hi afegim l’aigua. Atenció!, ho farem molt lentament perquè no ens quedin grumolls! Després afegim el vinagre.
Quan ho tinguem tot barrejat ens quedarà de manera que semblarà llet, però necessitem que quedi amb una textura com una pasta per untar. Així que ho posarem al foc i anirem remenant constantment per què no es cremi la farina.
Ja veureu que al cap d’una estona la pasta es va espessint i adquirint consistència. La retirem del foc i la deixem refredar.
Aquesta cola la guardem a la nevera. Com que és una cola orgànica té una durada limitada. La podrem utilitzar durant una setmana, després n’haurem de preparar més.
Aquest tutorial guardeu-lo, al proper tutorial el necessitarem.