Bunyols de l’Empordà o de Quaresma
Ingredients
- 500 g de farina
- 40 g de llevat de fleca
- 3 ous
- 25 g de matafaluga en pols
- 100 g de sucre
- 50 g de mantega
- 80 g de llet tèbia
- la pell d’una llimona ratllada
- 1⁄2 culleradeta de cafè de sal
- 1 litre d’oli d’oliva suau o gira-sol
- sucre
Preparació
Desfem el llevat de fleca amb la llet tèbia (que no passi dels 37º).
En un bol posem tots els ingredients, menys la farina i la llet (amb el llevat).
Barregem bé fins que quedi una massa més o menys homogènia.
Afegim la resta d’ingredients (farina i llet) i pastem amb les mans uns 10 minuts, fins que quedin tots els ingredients ben barrejats.
Deixem reposar la massa en un lloc calent (radiador, llar de foc…), mínim 2 hores fins que la massa dobli el seu volum.
Fem porcions petites de massa i les fregim amb abundant oli fins que tinguin un color dauradet.
Els escorrem en paper absorbent i els ensucrem.
Per Mireia Cervera.