Coca de llardons
Ingredients
- 400 g de farina de força
- 100 g de llet sencera
- 100 g d’aigua
- 175 g de llardons
- 150 g de llar de porc
- 100 g de sucre
- 20 g de llevat fresc
- 5 g de sal
- 50 g de pinyons
Preparació
Aboquem l’aigua i la llet tèbies en un bol i hi desfem el llevat.
Hi afegim la farina i el sucre. Ho barregem fins a aconseguir una massa.
La posem damunt una superfície llisa i la pastem fins que no s’enganxi a les mans.
Hi afegim la sal i la llar. I ho anem amassant fins que s’absorbeixi tota la llar.
Finalment hi posem els llardons. Tornem a amassar perquè quedi ben homogènia.
Formem una bola amb la massa i la tapem amb un drap de cuina. Es deixa reposar uns 30 minuts.
Estenem la massa al damunt d’un tros de paper de forn, i li donem forma de coca. I la deixem llevar tota la nit.
L’endemà preescalfem el forn a 180°. Decorem la coca amb els pinyons i sucre i la posem al forn durant uns 20-25 minuts.
Per Mireia Cervera.