AMANIDA DE LLEGUM, BLAT SARRAÍ I HUMUS
Ingredients per a 4 persones:
• 300g de mongetes blanques cuites
• 1 cogombre mitjà
• 1 tomàquet gran o dos mitjans
• 100g de blat sarraí (o arròs integral)
• 4 ous
• 300g d’humus
• Oli d’oliva verge extra
• Sal
Preparació
Bullir el blat sarraí (o l’arròs integral) el temps indicat pel fabricant. Quan ja estigui, passeu-lo a una escumadora i deixeu refredar.
Coeu també els ous. Quan bulli l’aigua deixeu-los uns 5 minuts per tal que quedin durs.
Netegeu el cogombre i el tomàquet i talleu-los en trossets ben petits, barregeu bé i afegiu el blat sarraí i les mongetes. Amaniu amb una mica de sal i oli, i serviu als plats.
Poseu una boleta d’humus com a salsa per l’amanida i decoreu amb l’ou fet a quarts.
En aquesta recepta podeu afegir també ceba, pebrot, trossets d’olives, etc.
Bon profit!
Per Laura Isabel Arranz. Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants. Dietista-nutricionista CAT00142