Sopars saludables sense complicacions
Arribes a casa molt tard de la feina? Les activitats dels teus fills et deixen sense piles? Has anat al gimnàs a última hora i arribes K.O.? Molts de nosaltres ens trobem reflectits en aquestes situacions en el nostre dia a dia, sobretot si tenim fills petits. I és que el nostre ritme de vida s’ha tornat trepidant, vivim de pressa i ens falta temps. Quan arriba la nit segurament a tots ens agradaria tenir un sopar ben bo i sa ja preparat, però això no passa sovint i de vegades sopem qualsevol cosa. El millor és organitzar-se bé per cuinar sopars saludables en menys de 30 minuts. Vols saber com?
Igual que tenir un fons d’armari va molt bé per poder vestir-se bé en qualsevol ocasió, tenir un bon fons de nevera i rebost també va molt bé per tenir la possibilitat de cuinar i menjar bé. Així que el primer pas a seguir és fer una bona compra.
Aquí tens una llista dels aliments bàsics que no podran faltar:
- Verdures i hortalisses: tomàquets, enciam, ceba, carabassons, mongetes, carxofes, patates, etc.
- Fruita de temporada (no pot faltar en els àpats principals).
- Arròs (basmati o vaporitzat) i pasta (macarrons, cuscús, pasta sopa…).
- Congelats: verdures (mongetes, espinacs, pèsols) i peix (lluç, bacallà, llagostins, etc.).
- Conserves de llegums cuites, olives, tonyina, anxoves, sardines i bonítol.
- Fruits secs i llavors (ametlles, nous, pipes, llavors de sèsam).
- Iogurts i quelcom de formatge.
- Ous i carn magra (pollastre, gall d’indi, conill o porc) i quelcom de pernil dolç i ibèric.
- Oli d’oliva verge extra, vinagre balsàmic i espècies.
- Pa integral o de sègol (si pot ser del dia millor que no pas de motllo).
Un cop tenim tot això a la nostra nevera o rebost podem preparar un munt de sopars saludables i molt bons en molt poc temps.
Opcions ràpides (preparació: menys de 30 minuts):
- Lluç amb patates al forn.
- Verduretes saltejades amb pernil ibèric + un ou escalfat.
- Amanida + pit de pollastre a la planxa amb espècies.
- Arròs tres delícies (arròs, pèsols, pastanaga, ou pernil dolç).
- Remenat d’espinacs amb ou i gambes o llagostins.
Opcions ultraràpides (preparació: menys de 15 minuts):
- Amanida completa: enciam, tomàquet, olives, ceba, llavors de sèsam, nous, formatge.
- Guacamole + Torrades amb pernil.
- Pa amb tomàquet amb bonítol o sardines.
- Amanida de llenties (llenties, enciam, tomàquet, ceba, olives i tonyina).
- Truita francesa o de pernil amb amanida de tomàquet.
- Amb això i una fruita i/o un iogurt ja està enllestit el sopar. A parar taula!
* Si t’ha agradat aquest article, no et perdis el nostre concurs de febrer!
Sortegem el seu llibre “Què hi ha per a sopar?” + El conte de “La Fada dels Aliments Lindarina”!!
Laura Isabel Arranz. Doctora en Alimentació i Nutrició. Fundadora del projecte d’educació alimentària Gana Nutrición. Assessorament nutricional familiar i individual.