Porridge de civada amb fruita i crema de cacau
Aquesta recepta és un possible esmorzar fantàstic, sobretot pels més petits de la casa, ja que substitueix als cereals o galetes convencionals que estan plens de sucres afegits.
Ingredients:
- 2 cullerades soperes de flocs de civada
- 1 Plàtan (petit/mitjà)
- 1 cullerada de crema de cacau
- Canyella o vainilla
- 1 cullerada de Muesli cruixent
- 200 ml. (1 got) de beguda de coco o llet de vaca fresca
- 1 grapadet de fruits vermells (gerds, móres, nabius, groselles, etc.)
Preparació:
La nit abans de l’esmorzar, prepareu en un bol la barreja de la beguda de coco o la llet amb les dues cullerades soperes de flocs de civada. Tapeu i conserveu a la nevera.
L’endemà, traieu el bol, escalfeu una miqueta (deixar a temperatura segons el gust de cadascú) i afegiu una mica de canyella o vainilla, remeneu per tal que els aromes quedin ben repartits, afegiu les rodanxetes fines de plàtan, un grapadet de fruits vermells, la cullerada de muesli cruixent i la de crema de cacau per sobre.
Opcionalment es poden afegir també fruits secs. Si ho preparem amb begudes vegetals, no tindrà lactosa. I no necessita afegir sucres per edulcorar, tal qual és espectacular!
A gaudir-ho!
Per Laura Isabel Arranz.
Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants.