Arròs amb calamars
Aquest mes us portem una recepta molt senzilla, ràpida, barata i per tornar-se boig de bona. Ah! I per descomptat, molt saludable.
És rica en hidrats de carboni però no molt calòrica, ideal per a un dinar de cap de setmana.
No us la perdeu si us agrada l’arròs i el peix. Si teniu 40 minuts i aquests ingredients, menjareu com reis.
Ingredients:
- 400g calamars petits de platja frescos
- 400ml de brou de verdures
- 1 ceba mitjana
- 4 grapadets d’arròs llarg (aprox. 2 per persona)
- Oli d’oliva verge extra (2 cullerades soperes)
- Pebre negre en pols, all, julivert i sal
Preparació:
En una paella per a paelles o, en el seu defecte, un tipus wok, posem l’oli a escalfar i, mentrestant, pelem i tallem la ceba a trossos no molt petits.
Quan l’oli estigui calent, hi tirem la ceba amb una mica de sal i pebre negre i la deixem a foc mitjà, que es vagi daurant.
Mentrestant, netegem els calamars, traient l’espina que tenen al llarg del cos i piquem una dent d’all i una mica de julivert.
Tallem els calamars en 3 trossets (ho podem demanar ja així a la peixateria), i un cop nets els incorporem a la paella perquè es facin amb la ceba.
En aquest moment afegim també la picada d’all i julivert i una mica de sal. Deixem uns 3 minuts a foc més viu, afegim el brou vegetal i després baixem a foc mitjà i tapem.
Quan hagin passat aproximadament uns 10 minuts, incorporem l’arròs, un polsim de sal, ho movem bé perquè quedi repartit i ho deixem coure parcialment tapat uns 15 minuts. Després tapem del tot i apaguem el foc.
I al cap de 3 minuts ja estarà a punt i el podrem servir!
Bo, eh? I el millor és que el cost aproximat d’aquest plat és de tan sols 5 €, espectacular!
Que aprofiti! 😉
Per Laura Isabel Arranz.
Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants.