Amanida fresca amb fruita i formatge de cabra
Si voleu fer una amanida diferent que entusiasmarà a grans i petits i serà molt refrescant, aquí teniu aquesta proposta.
Ingredients per a 4 persones:
- Una bossa de canonges
- 16 tomàquets “Cherry”
- 1 paraguaià (préssec pla)
- 1 poma tipus Fuji petita
- 4 rodanxes de “rul·lo” de formatge de cabra
- 1 grapat de pipes de gira-sol (millor sense sal)
- ½ cullerada (de cafè) de llavors de Chia
- Oli d’oliva verge extra
- Vinagreta de mel (opcional)
- Sal
Preparació:
1. Rentar els canonges (si són de quarta gama, no caldria) i els tomàquets Cherry.
2. Pelar el paraguaià i la poma, i tallar-los a dauets d’aproximadament 1cm.
3. Barrejar les verdures i les fruites.
4. Afegir les pipes de gira-sol i amanir amb oli, sal i vinagreta de mel al gust, i remenar.
5. Afegir el formatge i al final, les llavors de Chia per decorar.
Propietats:
Aquesta amanida té moltes vitamines i minerals gràcies a les llavors.
També gràcies a la Chia aporta omega-3, un tipus de greixos saludables que ajuden a la nostra salut.
A més, el calci del formatge, fibra i molta aigua! Bon profit!
Per Laura Isabel Arranz.
Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants.