Patates-pizza al forn
Vull compartir amb vosaltres aquesta recepta molt senzilla, festiva i adaptable que vaig provar fa uns dies al bar del Centre Cultural La Lira del barri de Sant Andreu (Barcelona).
Podríem dir que es tracta d’una adaptació de pizza però, en lloc de la base habitual, el que s’utilitza és una base de patata.
Ingredients:
- Patates
- Tomàquet fregit
- Formatge mozzarella
- Pernil York (o bacó)
- Orenga
També es poden afegir verdures, olives, ou dur, etc.
Preparació:
Pelem i rentem les patates, les tallem a rodanxes de màxim 1cm de gruix i les disposem en una safata de forn. Totes les patates han de formar una base sense deixar gairebé espai entre elles. Les posem al forn uns 15-20 minuts (fins que les patates estiguin ben fetes per dins), després les retirem del forn i hi afegim els altres ingredients al gust. Tornem a posar-ho al forn uns 5-10 minuts, i llestos!
L’interessant de la recepta és que es pot adaptar a tots els gustos, que és una versió de pizza SENSE GLUTEN i que encantarà a tots els de casa.
El contingut en calories és substancial, encara que depèn de la quantitat de formatge i altres ingredients que hi posem. En general, no és un plat lleuger, per això, si tenim sobrepès, el millor és menjar una porció més petita i acompanyar-la amb una amanida.
A gaudir!
Per Laura Isabel Arranz.
Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants.