Amanida de kale, quinoa, tomàquets cherry i avellanes
Ara que arriba la tornada a la rutina i que necessitem dosis extres d’energia i vitalitat per afrontar el treball, les matinades i córrer d’aquí cap allà, us vull compartir aquesta recepta que us serà un bon aliat.
Es tracta d’una amanida molt especial, primer, per lo boníssima que està i, segon, per la gran dosi de nutrients i poques calories que té. Amb aquest deliciós plat estareu prenent vitamina C, altres vitamines, magnesi, potassi, altres minerals, antioxidants, proteïnes vegetals, fibra i omega-3.
Tot un regal per al nostre organisme.
Ingredients principals:
- Kale
- Quinoa (si no en teniu, la podeu substituir per arròs integral o cuscús)
- Tomàquets cherry
- Avellanes
- Oli d’oliva verge extra
- Mitja llimona
Ingredients opcionals:
- Llegums (podeu afegir algun gra de llegum per fer d’aquesta amanida un plat més nutritiu i fins i tot un plat únic)
- Vinagreta (li donarà un toc molt especial)
Preparació:
Renta els grans de quinoa sota l’aixeta fins que deixi de fer escuma, després posa-la a bullir durant uns 15 minuts (fins que els grans es vegin oberts). Apaga i deixa refredar. També pots comprar la quinoa ja cuita de manera que només hagis de posar la quantitat que vulguis per a la teva amanida.
Mentre es cou la quinoa, renta bé unes 4 o 5 fulles de kale per persona i després treu-ne la tija (pots “pelar” el full o separar-la de la tija simplement amb les mans). Trosseja el kale a la mida que desitgis (per a amanida millor a trossos petits). Posa-la en un bol, afegeix una mica d’oli d’oliva i un rajolí de suc de llimona i barreja-ho tot. Deixa reposar uns minuts. Així aconseguim que la textura de les fulles de kale sigui més tendra.
Quan ja tinguem la quinoa i el kale preparats, barregem amb els tomàquets cherry i amb les avellanes (prèviament trossejades per donar un toc cruixent a l’amanida). Afegim algun ingredient extra si ho desitgem, i una mica de vinagre de Mòdena o una bona vinagreta.
Per Laura Isabel Arranz.
Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants.