Crema de carabassa i porro
Les cremes de verdures són plat estrella de dinars i sopars lleugers.
Aquí us deixo aquesta recepta saludable i baixa en calories a base de carabassa, porro i patata. És ideal com a primer plat, tot i que acompanyat d’un ou dur pot ser inclusiu fins a un plat únic.
Ingredients:
- 500 g de carabassa
- 200 g de porro (aprox. 1 unitat)
- 300 g patata
- 10 g oli oliva verge extra i sal
Preparació:
Posar aigua a bullir, pelar, rentar i tallar les verdures. Un cop bulli l’aigua, llençar-hi els trossets de carabassa, porro i patata (l’aigua no ha d’arribar a cobrir-los del tot). Bullir durant uns 20 minuts. Retirar del foc, afegir l’oli i una mica de sal, i triturar. Servir i gaudir!
Qualitats nutricionals:
És un plat molt lleuger, sense lactosa, sense gluten, 100% vegetal, amb una quantitat elevada de fibra (cobrirà gairebé un 20% de les nostres necessitats diàries de fibra). Com no té gairebé proteïnes es important combinar-ho amb un segon plat a base de peix o carn blanca o ou. Així serà un àpat complet.
Només 116 kcal per ració. I a més, gairebé 5 g de fibra, 3 g de greixos saludables… És un plat per a tots els públics. Bon profit!
Per Laura Isabel Arranz.
Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants.