Filet al curricoco amb kale i mongetes
Us presento aquesta recepta per llepar-se els dits i que neix d’un moment d’aquells en que tens quatre coses a la nevera i de sobte se t’acudeix fer alguna cosa que no està gens malament… podeu fer servir filet, trossets de gall dindi o pollastre; i la salsa és molt lleugera, així podem gaudir-ne sense por a les calories de més. A més, s’acompanya d’ingredients molt sans com el kale i les mongetes.
Ingredients per a 4 persones
- 500g de filet o de gall dindi o de pollastre
- 200-300g de kale
- 200g de mongetes cuites
- 200 ml de beguda de coco (sense sucres afegits)
- Curri en pols
- Oli d’oliva verge extra i sal
- Ingredients opcionals:
- 2 Alls tendres (pel saltat addicional)
- Tofu a daus (que podem utilitzar en lloc de la carn, així la recepta serà vegana)
Temps de preparació: menys de mitja hora!
Quins nutrients aporta? Proteïnes d’origen animal, proteïnes d’origen vegetal (de les mongetes i el kale), fibra, vitamines, minerals i antioxidants.
Preparació
- Rentem el kale, el trossegem, el fem bullir 5 minuts i el reservem
- Trossegem el filet a trossos gruixuts (en el cas del gall dindi o el pollastre, a daus d’uns 2 o 3 cm)
- Escalfar una paella tipus wok i afegir uns 10ml d’oli d’oliva verge extra
- Daurar la carn i, un cop daurada, afegir la sal, la beguda de coco, el curri (quantitat al gust però sigueu generosos), i tapar perquè faci xup xup 5-10 minuts
- Servir amb la salsa i acompanyar amb el kale i les mongetes que podem comprar-les ja cuites o bullir-les a casa previ remull unes hores.
Per Laura Isabel Arranz. Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants. Dietista-nutricionista CAT001421