Pancakes amb mató i fruita
Ingredients per 1-2 persones
• 50 grams de farina integral de civada
• 1 plàtan madur
• 1 clara d’ou (o 1 ou sencer)
• ½ got petit de llet o de beguda de civada
• ¼ de sobre de llevat (químic)
• Canyella
• Farcit: mató
• Toppings: mores, poma, fruits secs
Preparació
Barrejar tots els ingredients: l’ou, la farina, la llet o beguda vegetal, el plàtan aixafat o triturat, el llevat i la canyella al gust.
Posar la barreja en quantitats petites en una paella antiadherent, prèviament escalfada amb oli d’oliva verge extra i deixar que es facin els pancakes a foc mig per una cara i fins que estiguin daurats i després per l’altra. Han de quedar petits, gruixuts i esponjosos.
Emplatar i completar posant el farcit de mató entre els pancakes amb els toppings decoratius de fruita i fruits secs.
Temps de preparació: 15-20 minuts
Aportació nutricional: Valor calòric moderat, ric en hidrats de carboni i també en proteïnes. Conté fibra, vitamines i minerals.
Els pancakes poden preparar-se amb molts altres farcits saludables com iogurt, formatge fresc, crema d’ametlles o de cacahuet, tahini, etc. I els toppings, els que vulgueu, entre les fruites, els fruits secs i les llavors com el sèsam.
Per Laura Isabel Arranz. Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants. Dietista-nutricionista CAT00142