Rosco de Pasqua
Aquest mes us ensenyaré a fer el vostre propi rosco de Pasqua… Ho passareu genial fent-lo amb els més petits de casa…
Ingredients
- 250 g farina de força
- 1 ou gros
- 45 g sucre
- 40 g poma a trossets
- 25 g d’ametlla crua en pols
- 20 g llevat fresc
- 15 g llet
- 10 g oli d’oliva
- 20 g anís dolç
- 10 g matafaluga en pols
- 5 g canyella en pols
- Un polsim de sal
- Ous de xocolata per decorar
Preparació
Barrejar tots els ingredients i pastar-los fins a aconseguir una massa ben compacta. Deixar reposar en un bol tapat fins que dobli el volum (un parell d’hores).
Un cop pujat, treure del recipient, posar-lo damunt el taulell de la cuina, una mica enfarinat, i pastar-lo a mà (s’agafa la part de sobre, es plega cap al mig, s’agafa els dos cantons, es pleguen cap al mig, i així alguns cops més, plegant sobre si mateix).
Al final, donar a la massa forma de bola, fer un forat al mig i fer cercles sobre si mateix amb la massa, engrandint el forat fins a aconseguir forma de corona.
Passar-ho sobre un paper de forn damunt la safata d’enfornar i deixar-lo reposar mín. 4 hores. Un cop pujada de nou la massa, preescalfat el forn, a dalt i a baix, a uns 200°, posar-hi la garlanda uns 15 minuts. Si es torra massa, tapar al final amb un paper d’alumini.
Ja fred, pintar-lo amb anís i empolsar-lo amb força sucre. Decorar el centre amb ous de xocolata.
Per Mireia Cervera.