Arròs integral amb verduretes
Ingredients per a 4 persones:
• 200 g d’espinacs
• 1 manat d’espàrrecs
• 1 pastanaga gran
• ½ porro
• 2 alls tendres
• 300 g d’arròs integral
• 500 ml de caldo de verdures
• Oli d’oliva verge extra
• Sal
• Pebre negre (opcional)
Preparació
Renteu les verdures i talleu-les en trossos petits, menys les fulles d’espinacs.
Salteu a foc fort totes les verdures en una paella o wok amb oli d’oliva verge extra i una mica de sal. Passats uns 5 minuts afegiu l’arròs integral per tal que es dauri una mica i després afegiu el brou de verdures ben calent. Deixeu coure a foc mitjà durant uns 30-40 minuts (consulteu temps de cocció recomanat de l’arròs).
Un cop l’arròs ja està al seu punt, apagar, reposar 2 minuts i servir.
Temps de preparació
45 minuts
Qualitats nutricionals
Aquest és un bon plat per introduir algunes verdures als vostres fills/es, a més, ric en hidrats de carboni, sobretot per l’arròs, i també de vitamines, minerals i fibra de les verdures. Aporta molta energia tot i que el seu contingut calòric és moderat. Per això és ideal per prendre a migdia com a primer plat acompanyat d’un segon lleuger a base de peix o carn blanca.
Ingredients opcionals / possibilitats: Si voleu que sigui un plat únic només heu d’afegir algun ingredient proteic al sofregit de verdures com pot ser pollastre, gall d’indi o conill. D’aquesta manera serà un plat nutricionalment complet.
Per Laura Isabel Arranz. Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants. Dietista-nutricionista CAT00142