Pancakes de plàtan i fruits vermells
Ingredients per a 4 persones:
Pancake:
√ 2 ous i 2 clares d’ou
√ 150 grams de farina integral de civada
√ 1 got petit de beguda vegetal de civada (o de llet semidesnatada)
√ 1 plàtan madur
√ 1 sobre de llevat
√ Canyella al gust
Acompanyament (toppings):
√ Fruita de temporada: maduixes, gerds…
√ Crema de plàtan (plàtan triturat)
Preparació
Barrejar tots els ingredients pel pancake: ou, farina, beguda vegetal (1 got petit per cada ou), plàtan ben madur a trossos, llevat i canyella. Triturar-ho tot. Posar la barreja en petites quantitats sobre una paella antiadherent, prèviament escalfada amb oli d’oliva verge extra, i deixar que es facin a foc mitjà per una cara fins que estiguin daurades i després per l’altra. Han de quedar petits, gruixuts i esponjosos.
Servir en un plat i completar amb els toppings al gust.
Temps de preparació
15-20 minuts
Aportació nutricional
Valor calòric moderat, ric en hidrats de carboni i també en proteïnes. Contenen la fibra i les vitamines de la fruita. Els pancakes són una altra forma d’aportar valor nutricional i varietat a les dietes dels esportistes (nens, joves i adults), sent ideals per esmorzars o berenars.
Per fer el pancake amb gust de xocolata es pot afegir una mica de cacau pur en pols o una mica de farina de garrofa. I per acompanyar-ho, a més de la crema de plàtan, s’hi pot afegir qualsevol altra fruita o fruits secs.
Per Laura Isabel Arranz. Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants. Dietista-nutricionista CAT00142