Panellets de pinyons
Ingredients
- 250 g. d’ametlla crua pelada i molta
- 250 g. de sucre
- 1 moniato o una patata mitjana bullida amb pell
- 1 ou batut
- 2 rovells d’ou
- 150 g. de pinyons
Preparació
Posem en un recipient l’ametlla mòlta, el sucre i la patata o moniato bullit sense pell (es recomana haver-lo bullit unes hores abans perquè estigui fred) i l’ou batut.
Barregem bé amb les mans fins que no quedin grumolls (uns 15 minuts).
Amb la massa es formen boletes i es passen pels rovells batuts i es fan rodar per sobre d’una plata amb els pinyons.
Premem amb les mans perquè els pinyons s’adhereixin bé a la massa.
Els anem col·locant sobre una plata de forn prèviament untada amb una mica d’oli o mantega i els pintem amb un pinzell amb el rovell batut que ens ha sobrat.
Els enfornem uns 10 minuts a 220-240 graus (fins que tinguin un color dauradet).
Un cop cuits els deixem reposar fins que siguin freds i ja ens els podrem menjar!
Per Mireia Cervera.