Galetes de gingebre
Ingredients
- 400 g de farina
- 1⁄2 cullereta de bicarbonat sòdic
- 1 culleradeta de canyella
- 2 culleradetes de gingebre ratllat
- 170 g de mantega a temperatura ambient
- 110 g de sucre moreno
- 1 ou
- 110 g de “melaza” (mel de canya)
Preparació
Tamisem la farina, el bicarbonat, la canyella, el gingebre i la sal. Ho reservem.
Mentre, en un altre bol, batem la mantega i el sucre fins a obtenir una barreja blanquinosa.
Hi afegim l’ou i la melaza. Ho tornem a batre. Incorporem la barreja de farina a poc a poc.
Treballarem la massa amb les mans, fins a obtenir una preparació uniforme.
Aplanem la massa fins a obtenir un gruix aproximat de 2,5 cm. La dividim en dos. Les emboliquem per separat amb paper film i deixem reposar la massa al frigorífic, mínim 1 hora. Preescalfem el forn a 180°.
Empolvorarem farina sobre la superfície de treball. Estirarem les masses que teníem reservades a la nevera i utilitzarem motlles per retallar galetes i donar-los diferents formes.
Per Mireia Cervera.