HUMMUS TRADICIONAL
Us ve de gust menjar coliflor d’una forma diferent?
Aquí us porto una recepta que us encantarà, diferent de la típica coliflor gratinada, molt més lleugera, més rica en nutrients i més saludable.
Sense gluten, sense lactosa, ideal per a tots els públics (omnívors, flexitarians, vegetarians, vegans).
Ingredients:
• 500g de cigrons cuits
• 3 o 4 cullerades soperes de tahina (pasta de sèsam)
• 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
• 2 dents d’all
• Suc d’1 llimona
• Sal
• Pessic de pebre vermell
• Pessic de comí mòlt
• Julivert picat
Preparació
Posem en el nostre processador o batedora els cigrons cuits, l’oli d’oliva, els alls i el suc de la llimona i triturem durant uns minuts fins a obtenir una massa espessa i sense grumolls.
Incorporem el comí en pols, salpebrem, i finalment afegim la tahina. Tornem a triturar-ho tot fins que tots els ingredients quedin perfectament integrats.
Ho podem refredar a la nevera o, si ho preferim, menjar directament. Es pot guardar a la nevera durant un parell de dies.
Per servir, el posem en un plat o bol i tirem un rajolí d’oli d’oliva verge extra per sobre, julivert picat (opcional), comí i pebre vermell (aquestes espècies també es poden integrar a la barreja). El podem acompanyar amb palets de verdura, amb nachos o inclús amb pa.
No pot ser més fàcil!
Si voleu saber més de les propietats de l’hummus, podeu consultar l’article que he preparat per aquesta edició aqui.
Per Laura Isabel Arranz. Assessorament nutricional individual, familiar, per a escoles i restaurants. Dietista-nutricionista CAT00142